dimecres, 19 de març del 2008

SALVEM LA PLAÇA DE LA GUINEU...UNA ALTRE VEGADA

El passat mes de novembre es va procedir a l’aprovació d’un Pla

SALVEM LA PLAÇA DE LA GUINEU...UNA ALTRE VEGADA


El passat mes de novembre es va procedir a l’aprovació d’un Pla Urbanístic d’ordenació del carrer Biscaia, entre l’avinguda de la Meridiana i els carrers Palència i Bofarull, en el qual està previst l’edificació de dos blocs de pisos.

Aquest espai en el que es vol edificar, és un espai consolidat com a plaça, d’ús veïnal des de fa més de 25 anys (amb arbres, bancs per seure, una font,...) gràcies al moviment dels veïns que, per aquelles dates, van aconseguir que, el que havia estat sempre un carrer, es condicionés com a plaça i amb el compromís dels responsables del districte d’aquella època, conforme no s’edificaria mai. Es tracta, a més, d’una via de connexió entre la banda nord i sud de l’avinguda Meridiana a través d’un pas de vianants i d’accés als transports públics.

D’altres consideracions a tenir en compte, referent a les propostes del referit Pla Urbanístic, són que afecta directament a zones consolidades, tant pel que respecte als drets de pas i d’ús dels vianants, així com a la qualitat dels habitatges confrontants, que no disposaran de la suficient ventilació, sense llum ni vistes i la necessària accessibilitat per mesures de seguretat, afectant greument a la vida dels ciutadans d’aquesta zona.

A l’actualitat el Barri de Navas és un barri molt dens i en el que manquen molts serveis i equipaments. Algunes d’aquestes carències reals amb les que ens trobem (ja que per ara comptem amb tres zones verdes i en perdrem una amb el Pla Urbanístic) reivindicades de fa molt de temps, són : Centre Cívic, Llar d’avis, Escoles Bressol, Escoles d’ensenyament Primari i Secundari o Biblioteca, pel que ens veiem obligats a cercar cobertura en d’altres, més lluny de les nostres cases. Si afegim a aquest fet que amb l’edificació prevista s’augmentarà de manera desmesurada la densitat d’habitatge, resulta evident que no serà possible donar-hi la suficient cobertura i servei a la gent nou vinguda al nostre barri (en disposem, però, de menjador social i centre de dia per la gent necessitada, solidaris amb la problemàtica social de la nostra ciutat, malgrat certs inconvenients afegits).

Donat que l’aprovació del Pla Urbanístic ha estat duta a terme per l’Ajuntament sense que els veïns afectats haguem pogut disposar del temps necessari de resposta i reacció, sol·licitem s’estableixin les vies necessàries de comunicació per tal de trobar una solució que resulti satisfactòria per tothom. A ser possible, que tots entenguem el que volem dir quan parlem de Pla de Millora Urbana.

Comissió de Veïns Barri de Navas – Sant Andreu